A 35 éves, Uttar Prades államban élő anya nemcsak négy korábbi savtámadás, hanem csoportos erőszak áldozata is volt a rendőrség vasárnapi közleménye szerint.

Tulajdoni vita miatt támadták meg a nőt

A legutóbbi támadás Lakhnauban, az állam fővárosában érte egy női szállás mellett, ahol közkútról vett éppen vizet. A nő 24 órás rendőri védelmet kap a korábbi támadások miatt, melyek egy tulajdoni vitával vannak kapcsolatban.

Egyre nagyobb az elégedetlenség a városban, amiért a hatóságok képtelenek a nőt megóvni.Elmondása szerint 2008-ban érte csoportos erőszak és az első savtámadás is egy tulajdoni vita miatt, amelynek részletei nem ismeretesek. A bűncselekményt elkövető két férfit vádolják további két agresszióval is, ezek 2012-ben és 2013-ban történtek, mert a tettesek megpróbálták rávenni a nőt, hogy ejtse a vádakat ellenük.
Márciusban a nő lányával ült a vonaton, amikor rátörtek és arra kényszerítették, hogy savat igyon.
A két férfire tárgyalás vár, ám áprilisban óvadék ellenében szabadon engedték őket.

Évente több száz savtámadás van Indiában

A hivatalos számok szerint évente több száz savtámadást követnek el Indiában, noha aktivisták szerint az esetek valódi száma ennél sokkal magasabb. Az indiai legfelsőbb bíróság ugyan 2013-ban szabályozta a sav kereskedelmi forgalmát, de azt mondják, még mindig könnyű hozzájutni.