Összeomlott egy tömbház Nápoly mellett

Torre Annunziata, Nápoly, épület, összeomlás
Mentők a romok között Torre Annunziatában 2017. július 7-én, miután összedőlt egy lakóház a Nápoly melletti településen
Vágólapra másolva!
Szó szerint a kezükkel ásnak azok a mentőegységek, amelyek túlélők után kutatnak egy Nápoly melletti településen, miután péntek reggel összeomlott egy ötemeletes épület. Hét ember tűnt el, három holttestet már megtaláltak.
Vágólapra másolva!

A baleset Nápolytól délre, Torre Annunziata településen történt, egy tengerparton álló lakóház omlott össze. A The Guardian arról ír, hogy egyelőre nem lehet tudni, mi okozta a balesetet, a tudósítások ugyanakkor megjegyzik, hogy a házon felújítási munkálatokat végeztek, a közelben pedig vonatok közlekednek.

A lakókat feltehetően álmukban érte a katasztrófa.

A túlélők utáni kutatásban keresőkutyák is részt vesznek.

Mentők a romok között Torre Annunziatában 2017. július 7-én, miután összedőlt egy lakóház a Nápoly melletti településen Forrás: MTI/AP/ANSA/Ciro Fusco

A hét eltűnt ember két család tagjai, köztük két gyereket sem találnak.

Szemtanúk beszámolói szerint nem hallatszott robbanás, mielőtt összeomlott volna az épület, de azt megjegyezték, hogy a ház mellett éppen egy vonat haladt el, amikor bekövetkezett a tragédia, reggel 6 óra körül.

Jelenleg is 80 önkéntes dolgozik a mentésben, a tűzoltók arra kérték a segítőket, hogy teljes csendben dolgozzanak, hogy meghallják az esetleges segélykiáltásokat.

Az említett Vezúv körüli vasútvonalat, amely többek között összeköti Nápolyt a híres pompeii városrésszel is, lezárták, a hatóságok most azt ellenőrzik, hogy az itteni épületek szerkezete milyen állapotban van. Az olasz vasúttársaság ugyanakkor közleményben jelezte, hogy az a vibráció, amely a vonatok közekedésével jár, nem befolyásolja az épületek biztonságát.