Minden második gyerek veszélyben van az interneten

Vágólapra másolva!
A Microsoft egy nemzetközi felmérését készített, melyben végül megállapította, hogy minden második gyermek veszélynek van kitéve az interneten.
Vágólapra másolva!

A Microsoft közleményében az áll, hogy a gyerekek sokkal többet használják a vakáció alatt, a számítógépet, okostelefonokat, és tableteket mint az iskolaidőben.

A vállalat kutatása szerint az elmúlt évben a világon a tizenéves internetezők 62 százaléka került veszélyzónába az interneten. A leggyakoribb veszélyforrásokból egy feketelistát is készítettek, melynek

dobogójának a kéretlen internetes kapcsolatfelvétel szerepel. A második helyen a rosszindulatú bánásmód, majd a trollkodás végül a kéretlen szexuális tartalmú üzenetek állnak. Végül de nem utolsó sorban a zaklatás zárja a Microsoft feketelistáját.

Forrás: Origo

A felmérés azt mutatja, hogy a megkérdezettek 70 százaléka tapasztalt valamilyen negatív hatást az online térben. Ennek az egyik legaggasztóbb következménye, hogy a bizalomvesztés miatt az online és offline térben sérültük a családi és baráti kapcsolatok is.

Ezenfelül idegrendszeri hatások is bekövetkeznek, ilyen az alvászavar, stressz, az iskolai teljesítmény romlása valamint az intimszféra komoly sérülése.

A cég egyébként több ezer diáknak tartott már oktatást a biztonságos internethasználatról, ahol önkéntes szakemberek és egyetemi hallgatók beszélgettek az általános és középiskolás diákokkal az esetleges veszélyekről.