Beismerte férje megölését a japán fekete özvegy

Kakehi Chisako, Japán, fekete özvegy
Kakehi Chisako japán "fekete özvegyet" kötél általi halálra ítélte a bíróság.
Vágólapra másolva!
A 70 éves japán nő több mint 10 férfit megölhetett, azonban egyelőre "csak" 4 férj, élettárs, illetve udvarló meggyilkolásával vádolják. A nő pere június 26-án kezdődött, most beismerte, hogy megmérgezte férjét, az okát is elárulta.
Vágólapra másolva!

Kakehi Csiszakót 2014-ben tartóztatták le. A nyomozók szerint több mint 10 olyan férfi halt meg, aki "romantikus" kapcsolatba került vele.

A nő ciánnal mérgezte meg partnereit, akiktől összesen 1 milliárd jent (2,5 milliárd forintot) örökölt, a pénz nagy részét azonban eltőzsdézte.

Forrás: AFP/Jiji Press

Első férje 54 évesen halt meg, ezután kezdett gazdag, legalább évi 10 millió jen (25 millió forint) jövedelmű férfiakat keresni egy házasságközvetítő ügynökségen keresztül.

A nő 2007 és 2013 között mérgezte meg férjeit, akik 71 és 79 év közöttiek voltak. Korábban már beismerte a négy férfi megölését, de akkor az ügyvédjei visszavonták a vallomását védencük demenciájára hivatkozva.

Azonban a mostani tárgyaláson, amikor rákérdeztek, hogy megölte-e a férjét,

a nő beismerte a gyilkosságot.

Legalábbis a negyedik férje megölését. Azt mondta, azért tette, mert férje a házasság után egyáltalán nem adott neki pénzt, a ciánt pedig egy munkatárstól kapta - írja a BBC.

A nyomozás akkor kezdődött, amikor a negyedik férje egy hónappal a házasságuk után, 2013. december 28-án meghalt, a boncolás során pedig ciánt találtak a testében. Ekkor kezdtek utánanézni a nő korábbi férjeinek.

A tárgyalást még folytatják.