Elfogták a svájci láncfűrészes támadót, aki két nappal ezelőtt a német határ közelében, Schaffhausenben több embert is megsebesített - közölték a hatóságok.

A svájci ügyészség arról számolt be, hogy a láncfűrészest Zürich közelében fogták el, hatvan kilométerre attól a biztosítási irodától ahol két embert megsebesített.

A helyszínen két ember sokkot kapott, egy harmadik pedig könnyebben megsérült a rendőrségi hadművelet során. A férfinél két felajzott számszeríj volt és egy tegezként szolgáló zacskó, amiben kihegyezett vesszők voltak.

A svájci Schaffhausenben elkövetett láncfűrészes támadás gyanúsítottja.Forrás: MTI/EPA/KEYSTONE/Schaffhauseni r/-------------------

A férfi elfogásához mintegy 300 rendőrt riasztottak. A férfit egyébként már korábban többször elítéltek a svájci fegyvertörvény megszegése miatt. Sőt ismert volt arról is, hogy mentális problémái is vannak. A hatóságok elfogásához kérték a lakosság segítségét. Fényképét is nyilvánosságra hozták. Számos bejelentés segítette végül a rendőröket, hogy a nyomára akadjanak. A férfi állítólag nem állt ellen a rendőrségi intézkedésnek. 

Egyelőre még nem tudni, hogy miért támadt rá több emberre a láncfűrésszel. A nyomozók szerint a támadás összefüggésben lehet azzal, hogy annak a biztosítónak az ügyfele, ahol a támadás történt.