A kisgyerekes migráns családokat is visszaküldenék Olaszországba a németek

2017.08.07. 19:21

Sajtóhírek szerint Németország ismét visszaküldené azokat a kisgyerekes migráns családokat Olaszországba, akik ott léptek be az Európai Unió területére. Korábban az Emberi Jogok Európai Bíróságának döntése alapján csak a 16 évnél idősebb gyerekkel érkezőket küldték vissza, egy német lap információi szerint viszont nyár elején változtatott ezen a gyakorlaton a német kormány.

A Neue Osnabrücker Zeitung című laphoz került hivatalos dokumentumok szerint, június eleje óta már csak a csecsemővel, illetve három év alatti gyerekkel érkezett családok jelentenek kivételt a visszaküldés alól.A szövetségi menekültügyi és bevándorlási hivatal, a BAMF egyik szóvivője szerint viszont konkrét intézkedés még nem történt, azaz még nem küldött vissza Németország egyetlen 3 és 16 év közötti gyereket nevelő családot sem.

A változtatást egyébként azzal indokolják, hogy Olaszország befogadóképessége "lényegesen megnőtt", így több kiskorú gyereket nevelő családot tud befogadni. Emellett Olaszország garanciát vállalt a családok megfelelő átvételére és elhelyezésére is, ami annyit jelent, hogy nem választják szét a őket és olyan helyen szállásolják el, amely gyerekeknek is alkalmas.