Hatalmas tűz ütött ki péntekre virradóra a világ egyik legmagasabb lakóépületében, a 79 emeletes dubaji Torch-toronyban. A lakókat időben kimenekítették, a tűzoltóknak körülbelül két és fél óra alatt sikerült eloltaniuk a lángokat.

A CNN amerikai hírtelevízió által bemutatott felvételeken látszott, hogy lángokban álltak a felhőkarcoló egyik oldalán lévő lakások, nagyjából az épület felétől a legtetejéig, és égő törmelék hullott le róla.

Szemtanúk szerint mintegy 30-40 lakás égett, és a lehulló égő törmeléktől meggyulladt két gépkocsi is.A tűzoltók az épület belsejéből oltották a lángokat, mintegy két és fél óra alatt fékezték meg a tüzet. Áldozatokról és sérültekről nem érkeztek hírek.

Tűz ütött ki a 79 emeletes dubaji Torch-toronybanForrás: Citizenside/(c) copyright citizenside.com/Citizenside/Mitch Williams

A Torch-torony 2011-ben épült, és akkor ez volt a világ legmagasabb lakóépülete, de már a rákövetkező évben átadta az elsőbbséget egy ugyancsak dubaji toronyháznak. A 335 méteres, 682 lakásos Torch-toronynak 79 föld feletti szintje van. Két évvel ezelőtt is nagy tűzvész pusztított benne, több száz embert kellett evakuálni, és többtucatnyian megsérültek.