Az al-Dzsazírát kivonják a kábeltévék kínálatából

2017.08.07. 10:53

Antidemokratikusnak nevezte és elítélte az al-Dzsazíra hírtévé, hogy Izrael bezáratja az ottani irodáit.

A Katarból irányított al-Dzsazíra jeruzsálemi irodájának vezetője elítélte az izraeli kormány azon döntését, miszerint bezáratnák az ottani irodákat.

A Háárecben továbbra is azt állítják, hogy a vasárnap felsorolt lépéseknek egyelőre nincsen semmiféle gyakorlati jelentőségük, az al-Dzsazíra továbbra is az eddig megszokott módon működhet. Az újságíró-igazolványok kilátásban helyezett visszavonása ugyanis a biztonsági szervek ajánlása nélkül nem lehetséges.

A média miniszter, Ajúb Kara azt is elmondta, hogy a katari tévé műsorát kivonnák a kábeltévék kínálatából. De a tévé adásait az izraeli arabok zöme a házuk tetején levő parabolaantennával továbbra is foghatja.

A médiaminiszter bejelentett lépések kivitelezéséhez új törvények elfogadtatására van szükség, de ez hosszabb ideig elnyúlik majd, mivel a kneszet éppen nyári szünetet tart.

Izrael a térség arab államainak nyomában járva jelentette be vasárnap a katari tévétársaság elleni lépéseket. Korábban Jordánia és Szaúd-Arábia bezárta az al-Dzsazíra helyi irodáit, valamint Szaúd-Arábiában, az Egyesült Arab Emírségekben, Egyiptomban és Bahreinban is letiltották adásaik sugárzását.