Két oroszlán támadt rá a pásztorokra Kenyában

2017.08.07. 14:51

Két oroszlán támadt állataikat legeltető pásztorokra a kenyai Nairobi Nemzeti Parkban éjszaka, egy embert halálra sebesítettek - közölte a helyi rendőrség.

A kenyai vadvédelmi szolgálat egyik munkatársa úgy tudja, hogy a pásztorokra hajnali két óra körültámadták meg az oroszlánok. Segítségükre azonnal őrök siettek, akik hét embert mentettek ki a helyszínről.

Az oroszlánok egy 18 éves fiút marcangoltak halálra. A jelentésben azt írják, hogy testének nagy részét megették a nagymacskák.

illusztrációForrás: Origo

Az oroszlántámadások kifejezetten ritkák, de mivel Kenya fővárosában egyre kelendőbbek a lakások, a terjeszkedő lakosság egyre nagyobb konfliktusba keveredik nagymacskákkal, akiket kitaszítanak élőhelyükről.

A vadrezervátum igazgatója, Julius Mwangi elmondta, hogy a pásztoroknak nem lett volna szabad a nemzeti park területén állatokat legeltetni, különösen nem éjszaka. Ám az egyre elhúzódó aszály arra kényszeríti a maszáj állattartókat, hogy éjszakánként a rezervátum területére lopakodjanak állataikat legeltetni, hogy életben tartsák azokat.