Busz elé lökött egy kocogó férfi egy vele szemben gyalogló nőt Londonban. A rendőrség a lakosság segítségét kéri a tettes megtalálásában.

A még májusban történt esetről, egy elhaladó busz hátulján lévő kamera felvételt is készített, amit kedden bemutatott a Scotland Yard. A videón látható, amint a nyugat-londoni Putney hídon, a járdán futó férfi minden előzmény nélkül, két kézzel az úttestre lök egy vele szemben haladó nőt, aki elesik. Az abban a pillanatban odaérkező emeletes busz vezetője hirtelen félrerántotta a kormányt, így a jármű még el tudta kerülni a nő fejét.

A rendőrség közleménye szerint a 33 éves nő csak könnyebben sérült meg, a busz utasai segítettek neki. "Az áldozat óriási veszélybe került, amikor kilökték az utcára. Csak a buszvezető hihetetlenül gyors reakciójának köszönhető, hogy nem ütötte el a jármű - mondta Mat Knowles, a nyomozás vezetője.

A támadás után negyedórával a férfi ismét átfutott a hídon, ezúttal a másik irányba. Áldozata, aki még mindig a helyszínen tartózkodott, felismerte őt és megszólította, a férfi azonban továbbfutott. A hatóságok egy harmincas éveiben járó, barna szemű, rövid barna hajú fehér férfit keresnek.