A 19 éves szegedi lány három hete fekszik mesterséges kómában egy burgaszi kórházban. Konzuli segítséggel a szülei végre hazaszállítathatják.

Az Origo információ szerint a szófiai nagykövetség konzulját ma délelőtt fogadta a turisták ellátására szakosodott Burgaszi Egyetemi Kórház igazgatója és helyettese, akik arról tájékoztatták, hogy a 19 éves magyar lány egészségi állapota stabil, vagyis nincs akadálya annak, hogy hazaszállítsák. A konzul meglátogatta a mesterséges kómában fekvő Burkus Vanesszát is.

Még a helyszínen felhívta a légi betegszállítást végző cég illetékes szakorvosát, aki megállapodott a főorvossal a lány csütörtök délelőtti hazaszállításáról. Arra is van tervük, ha valami fennakadás történne.

Burkus Vanessza szülei időközben megérkeztek a kórházba, a konzul mindent részletesen elmesélt nekik.

Burkus Vanessza párjával és két turistával állt az autópálya leállósávjában, amikor egy másik autó 160 km/órával hátulról beléjük hajtott. A hátsó ülésen utazó nő a helyszínen meghalt, Vanessza párja és a másik férfi pedig megsérült.

Úgy tudjuk, hogy a konzul már a baleset utáni nap a kórházban volt és minden érintettel felvette a kapcsolatot. A balesetben meghalt asszony unokájának repülőutat szervezett, hogy hazamehessen, a medencesérült szenvedett férfi családjának pedig a burgaszi kórházba intézett utazást.