Egy Kijevhez közeli faluban élő gazdasszony dínónak nézett egy terráriumból szökött termetes leguánt, amely az ő veteményesét nézte ki éléskamrának.


Azonnal jöjjenek! Egy dinoszaurusz garázdálkodik a kertemben. Már az összes tökömet felfalta! – ezekkel a szavakkal riasztotta a hisztéria határán álló, Krusinkában élő asszony a rendőrséget, akinek bejelentésére a hatóság emberei előbb csak a fejüket csóválták.

A helyszínre érve azonban nekik is földbe gyökerezett a lábuk az egyik bokor tetején napozó, közel egyméteres hüllő láttán. Mivel ők sem tudták beazonosítani, a fővárosi állatmentők segítségét kérték. Utóbbiak végre megállapították, hogy egy ártalmatlan, Dél-Amerikában honos zöld leguánról van szó.

Befogásakor az óriásgyík semmilyen ellenállást sem fejtett ki. Valószínűleg már több hete szökhetett meg előző fogvatartójától, mert alaposan le volt fogyva és kiszáradva. Az esetet bejelentő panaszos az állatmentés egész ideje alatt a házában tartózkodott, alaposan bezárkózva.

A dinoszaurusznak nézett leguán jelenleg a Kijevi Állatkert klinikáján heveri ki az asszony veteményesében érő tökök feldézsmálásának fáradalmait – adta hírül a Comments.ua.