Izraeli harci repülőgépek csapást mértek szerda hajnalban gázai övezeti célpontokra, válaszul egy rakétatámadásra, amelyet néhány órával korábbi indítottak a palesztin területről - közölték biztonsági illetékesek.

Orvosi források szerint a légicsapások következtében megsebesült legalább két civil, és az egyiküket válságos állapotban szállították kórházba. Az izraeli hadsereg megerősítette a légicsapás tényét.

Palesztin biztonsági vezetők és szemtanúk elmondták, hogy több nagy erejű robbanást lehetett hallani hajnalban Gáza városának északnyugati részéből. Hozzátették, hogy az izraeli harci gépek a tengerparti keskeny földsávot uraló, radikális

Hamász szervezet fegyveres szárnyának két bázisát támadták.Egy biztonsági illetékes szerint az izraeli légitámadás jelentős károkat okozott.

A Hamászt teszik felelőssé

A Gázai övezetből Izrael területét célba vevő rakétatámadásokért ritkán vállal bárki is felelősséget. Izrael ugyanakkor radikális palesztin csoportoknak tulajdonítja ezeket a cselekményeket, és azokért az övezetet 2007 óta uraló iszlamista Hamász szervezetét teszi felelőssé, és annak fegyveres szárnyán torolja meg a rakétacsapásokat.

Izrael és a Hamász tűzszüneti megállapodással zárta le a 2014-es háborúját, amely a harmadik volt a két fél között a Hamász gázai övezeti hatalomra kerülése óta.