Úgynevezett ILE kartonja volt Hammou B.-nek, a párizsi terroristának. Hammou B. lesben állt Párizs egyik drága elővárosában, megvárta, amíg a terrorellenes katonák megjelennek az utcában, és közéjük hajtott az autójával. Hat katona megsérült, többen súlyosan. A merénylő elmenekült, de délután elfogták Lille közelében.

ILE kartonja azoknak van, akik illegálisan érkeztek Franciaországba és súlyosan megszegték a nem francia állampolgárokra vonatkozó tartózkodási jogokat. Rendszerint ILE kartont kapnak azok a migránsok, akik kértek letelepedési engedélyt vagy menekültstátuszt, de nem adták meg nekik. Szintén ILE kartonnal látják el azokat a migránsokat, akik ideiglenes tartózkodási engedélyt kaptak (3 hónapost vagy egy évest), de közben bűnöztek. 

Az ILE kartonnal automatikus kiutasítás jár. Hammou B.-nek is el kellett volna hagynia Franciaország területét. Egyelőre nem tudni, hogy mit csinált korábban és hogy miért nem tudták valóban kiutasítani. Az első feltételezések szerint nem volt lakcíme és bujkált Párizsban.

Az már biztos, hogy több rendőrt is el akart ütni, amikor igazoltatták. Végül a rendőrök rálőttek, így fogták el. Megsérült, és úgy tudjuk, ugyanabba a lille-i kórházba vitték, ahova azt a rendőrt, akit a terrorista az igazoltatáskor elgázolt.