Visszavonja a Microsoft ellni panaszát a Kaspersky Lab

2017.08.10. 12:17

Az orosz Kaspersky Lab kiberbiztonsági cég szerdán jelentette be, hogy visszavonja a Microsoft amerikai szoftvervállalat elleni panaszát, ugyanis a Microsoft ígéretet tett politikájának megváltoztatására.

Szerda este a Microsoft egy blogbejegyzést tette közzé arról, hogy a jövőben szorosan együttműködik a vírusírtót forgalmazó vállalatokkal a szoftverfrissítések piacra dobása előtt, hogy segítsen megoldani az esetleges összeférhetetlenségi gondokat. Az amerikai vállalat kijelentésére a Kaspersky Lab azt válaszolta, hogy elégedett a a javaslattal, így visszavonja az Európai Bizottságnak és a német versenyhivatalnak benyújtott panaszát.

Kaspersky Lab, Jevgenyij, Eugene orosz kiberbiztonsági emberForrás: AFP/Sergey Guneev

Korábban a Kaspersky Lab azt állította, hogy a Miscrosoft tisztességtelen akadályt állított a konkurencia elé a Windows 10-es operációs rendszerében, ez pedig hátráltatta a független kiberbiztonsági cégeket. Majd azzal vádolta, hogy visszaél piaci előnyével a vírusirtókat forgalmazó külsős cégek kárára saját Defender vírusirtó szoftverének erőltetett terjesztése során. A windows 10-re ugyanis a Defender automatikusan felkerül, a Kaspersky pedig törlődött.

A Miscrosoft tagadta a törvénysértést. Azt mondták, ezzel az volt a céljuk, hogy megvédjék a Windows 10 vásárlóit a kiberbiztonsági fenyegetésektől.