Hajtóvadászatot indítottak a gyilkos elefánt után

2017.08.11. 18:22

India legjobb vadászával az élen indult meg a hajtóvadászat Indiában a gyilkos elefánt után, amely 15 embert ölt meg az elmúlt hónapokban a keleti Bihar és Dzsharkhand államban.

Az elefánt elszakadt csordájától, és kétségbeesetten a falvakon csörtetett keresztül. A rémült vad az indiai Bihar államon keresztül vágtatva négy ember ölt meg. Később pedig újabb 11-et Dzsharkhandban.

Forrás: AFP/Str

Az erdészeti hatóságok úgy döntöttek, hogy a vad elefántot ki kell lőni, mert veszélyes az emberekre, emiatt pedig a rettegő emberek elhagyták a kisebb falvakat.

Pénteken egy ötven fős csapat indult meg a megvadult állat után, köztük több tapasztalt elefántvadász és mesterlövész van.

A hatóságok esélyt sem adnak az elefántnak arra hogy életben maradjon.Szerintük ugyanis túl veszélyes lenne kábítólövedékekkel ártalmatlanítani. A sűrű erdőben kicsi a látótávolság, ráadásul fél óra kell ahhoz, hogy a kilőtt nyugtató leszedálja az állatot, amely kiszámíthatatlanná válhat, őrjöngeni kezdhet, és rátámadhat a közelében lévő emberekre.