Elgettósítják a német városokat a migránsok

2017.08.11. 13:35

Egyre több utca gettósodik el a migránsok miatt Lipcsében, mindezt csak erősítette a 2015-ös migrációs hullám. A beérkezők nem tudnak beilleszkedni a német társadalomban, így gyorsan a bűnözői létben találják magukat, a legtöbben a kábítószer-kereskedelemben végzik - derült ki a TV2 Tények helyszíni riportjából.

Berlin után Lipcse áll a második helyen Németországban a bűnözési listán a statisztika szerint. A szakértő azt mondja, erről legnagyobb részben a drogkereskedelem tehet, mely az elgettósodott kerületben a legjellemzőbb. Németország nagyvárosaiban már mindenhol megtalálhatóak ezek a kerületek,  utcák, ahol a drog mellett a bűnözés más fajtái is megjelennek. 

A TV2 Tények stábja azt követően ment el Lipcsébe, hogy Boczkó Gábor, a Magyar Vívó Szövetség megbízott főtitkára még július végén arról beszélt, a „kritikus biztonsági helyzet miatt" csak csoportosan és kizárólag nappal közlekedtek Lipcsében, a vívó-világbajnokság helyszínén a magyar vívóválogatott tagjai.

Georg Spöttle arról beszélt a TV2-nek, hogy a külföldi drogmaffia begyűrűzött a városba, és kihasználják a Lipcsébe érkező migránsokat. A fiatalok nem tudnak talajt fogni Németországban, és lecsúsznak a bűnözői létbe –  tette hozzá. A legkönnyebben pedig egy kábítószer-kereskedő bandába belépni. Spöttle elmondta, hogy a migránsok nagyrészt már arab lakta részeken települnek meg, így tovább folytatódik a gettósodás.

Kedden konyhakéssel támadott meg egy 28 éves líbiai férfi egy idősebb nőt a lipcsei főpályaudvar közelében. A férfi kábítószer hatása alatt állt. A fiatalok és az idősek szerint is veszélyes a bevándorlók által lakott utcákban közlekedni - derült ki a riportból.