Lakossági bejelentés alapján fogta el az FBI az egyik legveszélyesebb bűnszervezet, az MS-13 egyik tagját Virginiában. A férfi hónapok óta ott szerepelt az USA legveszélyesebb bűnözőinek tízes toplistáján. A bíróságon most azért a konkrét esetért kell felelnie, amely során saját bandatársát végezte ki brutális kegyetlenséggel. 

Timothy Gallagher, az FBI newarki hivatalának különleges megbízottja azt mondta: Walter Yovany Gomez elfogása kiváló példája a civil lakosság és a rendfenntartók szoros együttműködésének. A különleges megbízott azt is hozzátette: a bíróság elé kerülő Gomez most felelni fog azért a brutális gyilkosságért, amelyben elvett a családjától egy fiatalembert.”

Forrás: FBI

Gomez idén áprilisban került fel az FBI tíz legjobban keresett bűnözőinek listájára. A vád szerint 2011-ben részt vett saját bandája - a hírhedt MS-13 - egyik tagjának, Julio Matute-nek a kivégzésében.

Az ügyészek azt mondják: Gomez és cinkosa előbb baseballütővel verték Matute-t, majd késsel szurkálták meg, végül csavarhúzót döftek a torkába.” Matute-nek azért kellett meghalnia, mert Gomezék úgy gondolták: hiába vannak közös bandában, Matute sérti az érdekeiket, túl gyakran üzletel az ő területeiken.

Gomez cinkosát, aki szintén az MS-13 tagja volt, már korábban elfogták és elítélték.

Donald Trump, amerikai elnök júliusban tartott beszédében ítélte el az MS-13-at Long Island-en.

A New York államhoz tartozó szigeten eddig 201 bűncselekményt írtak a banda számlájára, köztük 17 gyilkosságot.