Több százan haltak meg egy földcsuszamlásban

2017.08.14. 15:46

A nyugat-afrikai Sierra Leone fővárosa, Freetown közelében történt a tragédia - közölte Victor Foh sierra leone-i alelnök. A hatóságok eddig 312 halottat találtak.


Valószínűleg több százan fekszenek holtan a földcsuszamlások következtében beomló épületek törmelékei alatt- közölte az alelnök a Reuters brit hírügynökséggel a tragédia helyszínén.

További 600 ember megsérült - közölte később a helyi vöröskereszt az EFE spanyol hírügynökséggel.

A fővárosi kórház egyik halottkémjének beszámolója szerint több mint kétszáz holttestet szállítottak hozzájuk, 60-an gyermekek voltak - tette hozzá a The Sierra Leone Telegraph nevű helyi napilap.

Forrás: AFP/Str

A napilap honlapján közölt adatok szerint az áldozatok közül több mint százan az említett hegyvidéki településen kialakult árvizekben és földcsuszamlásban vesztették életüket, más források szerint viszont a fővárosban is legalább 18-an haltak meg, köztük a város Kissy Brook és Dworzak Farm nevű környékein, amelyeket szintén érintenek az áradások.

Forrás: AFP/Str

Az áldozatok rokonai ásókkal próbálják felszámolni a sártömeget, annak reményében, hogy alatta halott vagy életben maradt szeretteikre bukkanhatnak, míg mások megpróbálják összeszedni a holttesteket és zsákokban a kórházba vinni.

A nyugat-afrikai esős évszakban gyakoriak az áradások és földcsuszamlások, köztük Freetownban is, annak - egyebek között - alacsony tengerszintfeletti magassága és gyér csatornázottsága miatt.