Égési sérülései lettek a hennától

2017.08.17. 15:28

Egy brit kislány az édesapjával ment nyaralni Egyiptomba, ahol a gyerek emlékbe kapott egy henna festést a karjára.

A teljes jobb alkarjára felfestették a mintát, ami egy idő után viszketni kezdett. Mikor megvakarta vagy csak hozzáért, az irritáció fájdalommá nőtt, végül hólyagok borították a fekete mintát. Ezután próbálták lemosni a fekete festéket, de az megmarta a gyerek bőrét. 

A kislányt végül elvitték egy orvoshoz, aki adott rá krémet. Ám, ahogy a gyerek ujja hozzáért a bőréhez, az ujjain is elkezdtek megjelenni a hólyagok.

Kórháztól kórházig jártak, hogy megtalálják a megfelelő gyógymódot. Végre egy másik krémet kaptak, mellyel alaposan be kell kenni az érintett bőrfelületet és alaposan bekötni. Ezt a műveletet aztán hat hónapon keresztül kell elvégezniük. A hólyagok utáni hegek viszont egy életen át elkísérik majd a gyereket. 

A henna a hotelben készült, ahol megszálltak. Az apa panaszt tett a henna készítőjénél, aki azt mondta, hogy a kislány bőrével van a baj, nem pedig a hennával.

Az édesapa leginkább magát okolja a történtekért. Elmondta a DailyMailnek, hogy sem a szálloda sem ő maga nem volt felkészülve az ilyen eshetőségekre és nem volt elég tájékozott a hennával kapcsolatban. 

A fekete henna ugyanis allergén anyagokat tartalmaz, mert több olyan összetevője van, amit általában ledob az emberi bőr. Ha pedig a felkenés után viszkető érzést érez az alany, azonnal le kell mosni és lekrémezni, ugyanis ha sokáig rajta marad megmarja a bőrt, felhólyagosodik és égési sérülést okoz.

Egyes országokban be is tiltották a bőrre való felkenését.