Diplomáciai mentességet élvezhet a zimbabwei first lady, aki megkorbácsolt és megvert egy fiatal lányt egy johannesburgi szállodában, mi több, szabadon visszatérhetett hazájába.

Miután Grace Mugabe zimbabwei first lady megkorbácsolta és megverte a 20 éves nőt, a dél-afrikai rendőrséget riadókészültségbe kapcsolták, hogy megakadályozzák az országból való távozását. Ám keresztbe húzta a rendőrség számítását, hogy a miniszterelnök aláírta a saját felesége diplomáciai mentességéről szóló rendeletet.

Állítólag elektromos korbáccsal verte meg a 20 éves nőt augusztus 13-án, amikor két barátjával egy luxusszállodában Mugabe a fiára várt. A nő homloka és koponyája sérült meg, ezért kórházba kellett őt vinni.

Forrás: AFP/Alexander Joe

A dél-afrikai hatóságok a bíróság elé idézték a first ladyt, Grace Mugabet de az nem jelent meg a keddi meghallgatáson.

A diplomácia mentesség hallatán sértett ügyvédei bejelentették, hogy bíróságon támadják meg a dél-afrikai kormány döntését.

Grace Mugabe közismert szókimondásáról, hirtelen haragjáról és költekező életmódjáról. Politikai szerepvállalása is egyre szélesebb körű, ami miatt sokan feltételezik, hogy férje örökébe akar lépni.