Megnevezték a Finnországban késelő terroristát

2017.08.21. 10:39

Egy finn bíróság megnevezte hétfőn azt a 18 éves marokkói menedékkérőt, akit a turkui késeléses támadással gyanúsítanak.

Abderrahmán Meska a pénteki támadásban megölt két nőt, és megsebesítettek további nyolc embert. Terrorcselekmény, szándékos emberölés és szándékos emberölés kísérlete gyanújával nyomoznak ellene - olvasható a bíróság közleményében. A finn rendőrség vasárnap arról adott ki közleményt, hogy sikerült kihallgatnia a láblövése miatt kórházban ápolt merénylőt, és hétfőn fogja kérni a bíróságtól a marokkói férfi előzetes letartóztatását.

Forrás: AFP/Bernat Majo

A 18 éves marokkói férfi tavaly tavasszal érkezett Finnországba, a rendőrség szerint

a támadáskor kifejezetten nőket választott célpontnak,

ugyanis a két halálos áldozat, valamint a nyolc sebesült közül hat nő volt. A terrorista a turkui befogadóközpontban lakott és részese volt a menedékjogi eljárásnak, azt hazudta magáról, hogy menekült, amikor tavaly az országba érkezett.

A rendőrség hétfőn az üggyel kapcsolatban őrizetbe vett mind az öt ember előzetes letartóztatását kérte. Azt egyelőre nem közölték, hogy a négy másik marokkóinak milyen szerepe volt a támadásban. Mind a négy tagadja, hogy bűnrészes volna.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK