Beismerte a késelést a nőket gyilkoló terrorista

2017.08.22. 15:40

A turkui bíróság kedden elrendelte Abderrahmán Meskának, a finnországi pénteki késelés fő gyanúsítottjának előzetes letartóztatását. Meska beismerte, hogy ő végzett egy 31 és egy 68 éves nővel, és sebesített meg további hat nőt és két férfit az ország délnyugati részén található városban.

A 18 éves Meska zárt ajtók mögötti meghallgatásán mindent beismert, de azt 

tagadta, hogy terrorista indíték vezérelte volna, vagy hogy végezni akart volna áldozataival.
Amit a nyomozók eddig kiderítettek, az nem biztos, hogy elég ahhoz, hogy terrorcselekménynek minősítsük a történteket"- erősítette meg Kaarle Gummerus, a marokkói származású migráns ügyvédje is.

Meska lőtt sebbel kórházban fekszik - a combján érte a lövedék elfogásakor -, onnan jelentkezett be a bíráknál videóhívással.

Forrás: AFP/Kirsi Kanerva

A Finnországba 2016-ban érkezett Meska ellen egyelőre nem emeltek vádat.A finn rendőrség szerint a turkui támadóval szemben terrorista szándékkal elkövetett, kétrendbeli gyilkosság, valamint terrorista szándékkal elkövetett, nyolcrendbeli gyilkossági kísérlet miatt emelhetnek vádat.

További három marokkói gyanúsított a nap folyamán tesz vallomást az ügyben, egy eddig őrizetben lévő társukat elengedték.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a 18 és 28 év közötti gyanúsítottak milyen szerepet játszhattak a támadásban.

Finnországban első alkalommal indítottak nyomozást terrorizmussal kapcsolatba hozható bűncselekmény miatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK