Közel négymilliárd forintot költöttek Madeleine McCann keresésére

2017.08.22. 16:33

A Scotland Yard nyomozói sokat költöttek, de még több pénzt akarnak, hogy folytathassák a nyomozást, amelyet a 2007 májusában eltűnt 3 éves Madeleine McCann keresésére indítottak. 

Madeleine McCannForrás: Getty Images

Az angol Madeleine McCann 3 éves korában, 2007 májusában tűnt el a portugáliai Praia da Luzban lévő Lagosból. A helyi rendőrség azonnal a nyomába eredt. Mivel nem találták, 15 hónappal az eltűnése után lezárták a nyomozást, a brit rendőrök viszont folytatták a keresését. Azóta 10 év eltelt. Eddig összesen 11 millió fontot költöttek arra, hogy a nyomára bukkanjanak, ami átszámítva

3 milliárd 850 millió forintot jelent.

Peter Kirkham, a rendőrség  szóvivője szerint az összeg mutatja, mennyire bonyolult és kiterjedt az ügy.

Egy plakáton hirdetik, hogy 2007. május 5-én eltűnt egy 3 éves kislány LagosbanForrás: AFP/Vasco Celio

Kate és Gerry McCann, a kislány szülei bejelentették, hogy soha nem adják fel a lányuk keresését. Tavasszal kiderült, hogy a nyomozók sem adták fel. Sőt, talán elképzeléseik is vannak arról, mi történhetett a lánnyal, aki ha még él, ma már 13 éves.

Van egy fontos nyomunk, amelyet érdemes folytatni, mert választ adhat a kérdésekre, de amíg nem vettünk végig mindent, nem tudjuk, eljutunk-e odáig vagy sem" - mondta Mark Rowley parancsok-helyettes áprilisában. 

A nyomozók az áprilistól szeptemberig tartó időszakra 85 ezer fontot, vagyis közel 30 millió forintot kaptak a költségeik fedezésére az angol államtól. Közeledik a határidő.

Kate és Gerry McCann kislányuk plakátjávalForrás: AFP/Carl De Souza

Mindössze egy hónapjuk van arra, hogy eredményesen lezárják a nyomozást és válaszoljanak a kérdésre:

hová tűnt egy három éves angol kislány?

Ugyanakkor Peter Kirkham az express.co.uk-nek azt mondta, a nagy média érdeklődés és a politikai nyomás ellenére sem zárják le a nyomozást addig, ameddig úgy érzik, nem tettek meg minden tőlük telhetőt. Ez pedig azt is jelenti, hogy ha szeptember végéig nem fejezik be a munkát, még több pénzre lesz szükségük.