Marokkói bevándorló erőszakolt Horvátországban

Vágólapra másolva!
A napokban a németországi Essenben és a horvát fővárosban, Zágrábban is migránsok erőszakoskodtak. Előbbi helyszínen rablótámadás történt, utóbbin pedig kis híján egy fiatal lányt erőszakoltak meg. Közös szál, hogy mindkét esetben marokkói bevándorlók az elkövetők. Ahogy a spanyolországi merénylők is, illetve a finnországi késes terrorista is marokkói.
Vágólapra másolva!

Rablótámadás történt az esseni főpályaudvaron augusztus 19-én - az esetről a német szövetségi rendőrség közölt információkat. A bűncselekményt egy marokkói származású férfiakból álló banda követte el.

A 4 fős társaság először két utastól lopta el a tárcát, majd miután lebuktak, rájuk is támadtak és letört nyakú sörösüvegekkel fenyegették meg őket.

A rendőrség hármójukat Essenben, a negyedik bevándorlót pedig Dortmundban fogta el, az elrabolt értékeket is megtalálták náluk. Mindannyian 23-25 év közöttiek. A hatóságok közölték, hogy a gyanúsítottak jelenleg menekültügyi eljárásban érintettek, ugyanakkor egyiküknél tisztázatlan, hogy pontosan milyen jogcímen tartózkodik Németországban.

Egy nappal korábban Zágrábban szintén egy marokkói menedékkérő került összetűzésbe a horvát hatóságokkal, amikor a főváros egyik bevásárlóközpontjában, az Importanne pláza mosdójában az esti órákban

megpróbált megerőszakolni egy 19 éves lányt.

Az áldozat segítségért kiáltozva rohant ki a mellékhelyiségből, a szája felrepedt, a nyakán pedig véraláfutások voltak. A 22 éves afrikai bevándorló néhány perccel később elmenekült, egyszerűen felugrott egy buszra, így a kiérkező rendőrök akkor még nem tudták elfogni. Csakhogy a férfi később visszatért a plázába, az egyik biztonsági őr pedig felismerte, és újra riasztotta a rendőrséget. Másodjára már sikerült őrizetbe venni a marokkóit, akinek az előzetes letartóztatásáról a Zágráb Megyei Bíróság dönt majd.

Legalábbis furcsa azonban, hogy bár a körülmények egyértelműnek tűnnek, a horvát rendőrség úgy nyilatkozott, hogy

szexuális erőszak bűntettének kísérlete helyett csupán szeméremsértés vétsége kapcsán nyomoznak.

Ez viszont azt is jelenti, hogy amennyiben el is ítélik a bevándorlót, legfeljebb 1 éves börtönbüntetést szabhatnak ki rá. A kedélyeket tovább borzolja, hogy egy héten belül ez már a második olyan szexuális erőszak, amelyet migránsok követtek el. Zágráb egyik negyedében, Dugavában a múlt héten egy 27 éves afgán férfi erőszakoskodott egy 40 éves nővel.