Az olaszországi Ischia szigetén 3,6, későbbi számítások szerint 4-es erősségű földrengés volt, amelynek következtében néhány ház összeomlott, két nő meghalt és legalább 39-en megsérültek, köztük egy 7 hónapos kisbaba is. 

A földmozgás főleg Casamicciola és Lacco Ameno települést érintette, előbbiben sikerült élve kimenteni három embert a romok alól. Az eddigi információk szerint legalább 39 sérültje van a földrengésnek. A BBC szerint egy 7 hónapos kisbabát és két testvérét sikerült kimenteni a romok alól. A törmelékek közül kimentettek egy állapotos nőt is. 

 Ischia vulkáni eredetű sziget a Tirrén-tengeren, a Nápolyi-öböl északi részén.

Capri mellett Ischia is rendkívül népszerű nyaralási célpont, a német turisták körében különösen látogatott. Angela Merkel német kancellár is többször töltötte itt szabadságát. Becslések szerint jelenleg mintegy 250 ezer ember (helyi lakosok és turisták) tartózkodik a szigeten.

Emberek egy törmelékkel borított utcán az olaszországi Ischia szigetén, miután négyes erősségű földrengés rázta meg a térséget 2017. augusztus 21-én. A földmozgás következtében néhány ház összeomlott, egy ember pedig életét vesztette. (MTI/EPA/Serenella Mattera)Forrás: MTI/EPA/ANSA/Serenella Mattera

Az első hírek szerint a rengés magnitúdója (erősségének műszeres megfigyelésen alapuló mérőszáma) 3,6 volt, de későbbi számítások szerint ez elérte a 4-es mértéket.

Ez a mostani földmozgás Olaszországban nem számít nagyméretűnek, de - mint Gianluca Valensise az ANSA hírügynökségnek elmondta - a vulkánok alatt bekövetkező földrengések alig érik el az öt kilométeres mélységet, s ezért erősebb a hatásuk a felszínen.