Nemcsak Nagy-Britannia jövendő uralkodója, az igazgató is első napjára készül az iskolában

György herceg suliba megy
A handout picture released by Kensington Palace on January 6, 2016 shows Britain's Prince George of Cambridge on his first day at the Westacre Montessori nursery school near Sandringham in Norfolk, eastern England, on January 6, 2016. The photograph of the third in the line to the throne, Prince George, was taken by his mother Catherine, Duchess of Cambridge as she and Prince William dropped him off for his first day at nursery. RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / HRH DUCHESS OF CAMBRIDGE " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - NO SALES - RESTRICTED TO SUBSCRIPTION USE - NO COMMERCIAL USE - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS / AFP PHOTO / KENSINGTON PALACE / HRH DUCHESS OF CAMBRIDGE
Vágólapra másolva!
Nemcsak Nagy-Britannia jövendőbeli uralkodója, György herceg, hanem a szülei által kiválasztott londoni magánintézmény, a Thomas's Battersea új igazgatója is az első napjára készül a londoni magániskolában.
Vágólapra másolva!

A négyéves György herceg, aki nagyapja, Károly walesi és apja, Vilmos cambridge-i herceg után a harmadik a trónutódlás sorában,

szeptemberben kezdi meg előkészítő tanulmányait a Thomas's Battersea nevű intézményben,

amit egy csütörtökön ismertetett kalauz „nyüzsgő, kissé kaotikus” iskolaként jellemez.

Vilmos cambridge-i herceg, Katalin cambridge-i hercegné, valamint gyermekeik: György herceg és Sarolta hercegnő Forrás: AFP/Patrik Stollarz

A Thomas's Battersea, egyike London négy családi tanintézményének, és a brit főváros délnyugati részében fekszik a Temze közelében.

Thomas's Battersea magánsikola Londonban Forrás: AFP/Ik Aldama

A The Good Schools Guide – ami több mint ezer intézményt vizsgál – olyan szülőknek ajánlja a tanintézményt, akik az angol oktatás legjobbját kívánják gyermeküknek megfizetni – 17 604 font, vagyis 5,8 millió forint egy tanév.

A diákoknak jócskán akad lehetőségük megmutatni, miben nyújthatnak kiemelkedőt,

a visszahúzódóbb gyerekek viszont kissé túláradónak találhatják az ottani iskolaéletet a kalauz szerint.

György herceg Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Ráadásul a Thomas's Battersea élén szeptemberben új igazgató kezdi meg munkáját. Simon O'Malley az Aberdeeni Egyetemen szerezte diplomáját, tanított Kenyában, és 11 évig volt az igazgatója a Wellesley House School nevű iskolának Kentben. A The Good Schools Guide szerint György herceg leendő iskolájának új igazgatója „ambiciózus és lelkes, a szülők kedvelik és tisztelik”.

György herceg is készülődik a szeptemberi tanévkezdésre Forrás: AFP/Hrh Duchess Of Cambridge

A Thomas's Battersea iskolában 560 négy és tizenhárom év közötti fiú és lány, osztályonként nagyjából 20 diák tanul.

Az intézmény büszke a tudományos laboratóriumoktól a sportig terjedő kiváló felszereltségére.

A kalauz szerint az iskolának igazán soknyelvű – 19 – közössége van, és az oktatás színvonala is „meglehetősen jó”. Továbbá a tanárok is rendszeresen vesznek részt továbbképzéseken.

Hercegi család Forrás: AFP/Chris Jelf

György herceg édesanyja, Katalin cambridge-i hercegné korábban azt mondta, nem biztos abban, hogy elsőszülött gyermeke tudja, mi vár rá az iskolában. György herceg az előkészítőbe járó társai között is fiatalnak számít majd, hiszen csak nyáron töltötte be a negyedik életévét.

György herceg Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Andrew Chin

Az Egyesült Királyság leendő uralkodója a többi diákhoz hasonlóan a John Lewis márkától származó egyenruhát fog viselni az iskolában. A ruhatár része többek között egy 25 fontos V-nyakú pulóver, a hozzá illő rövidnadrág, piros térdzokni és fekete cipő.

10 érdekesség a ma 4 éves György hercegrőlhttp://www.life.hu/sztarok/20170624-gyorgy-herceg-4-eves.htmlFriss fotóval ünnepli György herceg 4. születésnapját a Kensington-palotahttp://www.life.hu/sztarok/20170722-friss-fotoval-unnepli-gyorgy-herceg-4-szuletesnapjat-a-kensington-palota.htmlGyörgy herceg és Sarolta hercegnő lopták el a show-t II. Erzsébet nagy napjánhttp://www.life.hu/csalad/20170617-gyorgy-herceg-es-sarolta-hercegno.html