Vízágyúval tudták csak kiszorítani a migránsokat Róma központi parkjából

Olasz rendőrök vízágyúkkal szorították ki a migránsokat
Róma, 2017. augusztus 24. Olasz rendőrök vízágyúkkal szorították ki a migránsokat a Termini római központi vasútállomás előtti parkban 2017. augusztus 24-én. A római idegenrendészet közleménye szerint a mintegy száz migránst korábban egy üresen álló közeli épületből távolították el. Más szálláslehetőséget ajánlottak fel nekik, de ezt elutasították, és öt napja a vasútállomás előtti téren telepedtek le. (MTI/EPA/Angelo Carconi)
Vágólapra másolva!
Vízágyukkal szorították ki a rendőrök a kövekkel, üvegekkel dobálózó afrikai migránsokat Róma központi parkjából.
Vágólapra másolva!

A migránsok Róma központi parkjánál próbáltak letelepedni, az olasz hatóságok csak vízágyúval tudták őket távozásra ösztönözni. Ugyanis azok üvegekkel és kövekkel dobálták a rendőröket.

Olasz rendőrök vízágyúkkal szorították ki a migránsokat a Termini római központi vasútállomás előtti parkban 2017. augusztus 24-én. A képre kattintva galéria nyílik! Forrás: MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi

Róma egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontja igazi csatatérré vált, ugyanis az ott letelepedett migránsokat a rendőrök megpróbálták kiszorítani. Végül kénytelenek voltak vízágyúhoz folyamodni, ekkor

a fák alatt, virágágyásokban letelepedett afrikai férfiak üvegekkel, kövekkel és kisebb gázpalackokkal kezdték el dobálni a rendőröket.

A római rendőrök elmondták, hogy a mintegy száz migránst korábban egy üresen álló közeli épületből zavarták el,

felajánlva nekik más szálláslehetőséget.

Az ajánlatokat elutasították majd önkényesen a vasútállomás előtti téren letelepedtek.

A hatóságok szerint a téren letelepedett migránsok veszélyt jelentettek,

mivel főzéshez tüzet gyújtottak és ehhez gázpalackokat is használtak.