Vízágyúval tudták csak kiszorítani a migránsokat Róma központi parkjából

2017.08.24. 12:53

Vízágyukkal szorították ki a rendőrök a kövekkel, üvegekkel dobálózó afrikai migránsokat Róma központi parkjából.

A migránsok Róma központi parkjánál próbáltak letelepedni, az olasz hatóságok csak vízágyúval tudták őket távozásra ösztönözni. Ugyanis azok üvegekkel és kövekkel dobálták a rendőröket.

Olasz rendőrök vízágyúkkal szorították ki a migránsokat a Termini római központi vasútállomás előtti parkban 2017. augusztus 24-én. A képre kattintva galéria nyílik!Forrás: MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi

Róma egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontja igazi csatatérré vált, ugyanis az ott letelepedett migránsokat a rendőrök megpróbálták kiszorítani. Végül kénytelenek voltak vízágyúhoz folyamodni, ekkor a fák alatt, virágágyásokban letelepedett afrikai férfiak üvegekkel, kövekkel és kisebb gázpalackokkal kezdték el dobálni a rendőröket.

A római rendőrök elmondták, hogy a mintegy száz migránst korábban egy üresen álló közeli épületből zavarták el, felajánlva nekik más szálláslehetőséget. 

Az ajánlatokat elutasították majd önkényesen a vasútállomás előtti téren letelepedtek.

A hatóságok szerint a téren letelepedett migránsok veszélyt jelentettek, mivel főzéshez tüzet gyújtottak és ehhez gázpalackokat is használtak.