A jövő héten kezdik el kidolgozni az új alaptörvényt Venezuelában

2017.08.25. 11:12

A venezuelai alkotmányozó nemzetgyűlés jóváhagyta, hogy a testület által kidolgozandó új alaptörvényről népszavazást tartsanak.

A helyi közszolgálati televízió élő adásban közvetítette a testület egyhangú döntését.
Az alkotmányozó nemzetgyűlés előbb megvitatja, majd elfogadja az alkotmány tervezetét, egyben kijelöli azt az időpontot, amikor megtartják az alapdokumentum megerősítését célzó népszavazást"- áll a testület határozatában.

A Nicolás Maduro venezuelai elnök alkotmánymódosítási törekvéseit ellenző tüntetők felgyújtott autógumikkal lezárnak egy utat Caracasban 2017. július 18-án.Forrás: MTI/EPA/Miguel Gutierrez

Delcy Rodríguez, az alkotmányozó nemzetgyűlés elnöke azt mondta, hogy a testület már a jövő héten nekilát az új alkotmány kidolgozásához.

Venezuelában július végén választották meg az 545 tagból álló alkotmányozó nemzetgyűlést. E testület lehet az utolsó remény a béke helyreállítására az országban Nicolás Maduro államfő szerint.

A venezuelai kormány csütörtökön töröltette a RCN és a Caracol Television kolumbiai tévéhálózatot, mert azok hónapokon át támadták az országot és annak intézményrendszerét.