Ahogy az Origo is megírta, meghalt Franciaország legendás színésznője, Mireille Darc. A gyönyörű nő életét sikerek és iszonyatos tragédiák kísérték, de a közönség mindig imádta. Elsősorban filmszínész volt, színpadon alig szerepelt. Tíz évvel ezelőtt viszont élete legnagyobb sikerét érte el színházban. A szív hídjaiban.

Clint Eastwood rendezett filmet a kilencvenes években Robert James Waller regényéből. Az alapműnek különösebb irodalmi értéke nem volt, a film viszont gyönyörű alkotás lett. Maga Eastwood játszotta a magányos fotóriportert, aki beleszeret egy férje mellett is egyedül élő háziasszonyba, Meryl Streepbe.

Forrás: Photo12/Archives du 7e Art/Adel Productions/Adel Productions

2007-ben pedig az akkori legnépszerűbb és a nézőterét tekintve legnagyobb párizsi magánszínház, a Champs-Elysées sarkán álló Marigny bemutatta a regényből készült színpadi változatot. A két főszereplő az egykori két élettárs, Alain Delon és Mireille Darc volt.

A siker hihetetlen volt, és valóban két nagy színész volt a színpadon. A darab közepén, amikor a háziasszony elhatározza, hogy lefekszik a fotóssal, Mireille Darc levette a fürdőköpenyét, és ott állt a nézők előtt meztelenül, egészen addig, amíg Delon át nem ölelte.

A nézők pedig tapsviharban törtek ki, szinte minden előadáson. Többen pedig bekiabáltak a színpadra: köszönjük, asszonyom! Megköszönték egykori szexszimbólumuknak az elmúlt évtizedeket, tehetségét, és persze erejét, hogy 70 évesen a Théatre Marigny ezer nézője elé állt, hónapokon át, minden este, teljesen meztelenül.