A leleplezett kábítószercsempész-banda tagjainál végzett házkutatások során több kiló marihuánát, fegyvereket és 15 millió forintot is találtak.

A bűnözői csoport drogfutára a Tiszaújlak-Tiszabecs határátkelőn bukott le. Egy kilogrammnyi zúzott marihuánát próbált átcsempészni Magyarországra a nadrágja alatt, egy pelenkához hasonlatos viseletben, csakhogy a határőrök kutyája kiszimatolta a kábítószert. A férfit a helyszínen letartóztatták.

A nyomok Nagyszőlősre vezettek, ahol sikerült elfogni a csempész tettestársait is. A náluk végzett házkutatások során találtak egy 150 tőből álló kenderültetvényt, melynek termését egy közeli gazdasági épületben dolgozták fel, és készítettek elő a szállításra.

Az előzetes adatok szerint az elkövetők havonta átlagosan hatvan kilogramm marihuánát állítottak elő, amit az unió országaiban, de elsősorban Magyarországon adtak el. Havi bevételüket átlag kétszázezer dollárra becsülik.

A rendőrség és az Ukrán Biztonsági Szolgálat munkatársai ezenkívül rengeteg készpénzt, sőt fegyvereket – köztük RGD-5 típusú gránátokat – is találtak. A helyszínen összesen mintegy tízezer dollárt, kilencezer eurót és tizenötmillió forintot foglaltak le – írja a Mukachevo.net.