Terrortámadásra készülő dzsihadistákat fogtak el Párizsban

Villejuif, 2017. szeptember 6. Francia rendőrök a Párizshoz közeli Villejuif településen, ahol robbanószerkezet előállításra alkalmas eszközöket találtak egy lakásban 2017. szeptember 6-án. Két férfit őrizetbe vettek a Villejuiffel szomszédos Kremlin-Bicetre városban. Egyikük annak a lakásnak a tulajdonosa, ahol a robbanóeszközöket találták. (MTI/EPA/Etienne Laurent)
Vágólapra másolva!
Letartóztatott szerdán két terroristát a francia rendőrség, mert rengeteg robbanóanyagot találtak a lakásukban. Kifejezetten dzsihadista terroristák által használt robbanóanyagokat. Egyikük egy tunéziai migráns, a másikról annyit tudni, hogy Amiens városában él.
Vágólapra másolva!

A tűzszerészek egyebek mellett gázpalackokat és elektromos vezetékeket is lefoglaltak.

Villejuif, 2017. szeptember 6. Francia rendőrök a Párizshoz közeli Villejuif településen. Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent

A lakás Párizs elővárosában, Villejuif-ben volt, a terroristákat Párizs belvárosában fogták el, néhány órával később. Egyikük annak a lakásnak a tulajdonosa, ahol a robbanóeszközöket találták.

Az ügyben a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege nyomoz.


A rendőrséget délelőtt egy vízvezeték-szerelő hívta fel. Csőtörés volt a házban, be kellett mennie a lakásba, és akkor látta meg a valóságos fegyverraktárt.

Villejuif, 2017. szeptember 6. Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent

Az épület környékét teljesen lezárta a rendőrség, a közelben a metró sem áll meg, a tűzszerészek még dolgoznak a lakásban.

A robbanószerkezetek között a rendőrök megtalálták a TATP robbanóanyagot is, amit kifejezetten a dzsihadisták használnak.

A francia belügyminiszter levélben köszönte meg a vízvezeték-szerelő állampolgári tisztességét, hogy értesítette a rendőrséget.