Letartóztatott szerdán két terroristát a francia rendőrség, mert rengeteg robbanóanyagot találtak a lakásukban. Kifejezetten dzsihadista terroristák által használt robbanóanyagokat. Egyikük egy tunéziai migráns, a másikról annyit tudni, hogy Amiens városában él.

A tűzszerészek egyebek mellett gázpalackokat és elektromos vezetékeket is lefoglaltak.

Villejuif, 2017. szeptember 6. Francia rendőrök a Párizshoz közeli Villejuif településen.Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent

A lakás Párizs elővárosában, Villejuif-ben volt, a terroristákat Párizs belvárosában fogták el, néhány órával később. Egyikük annak a lakásnak a tulajdonosa, ahol a robbanóeszközöket találták.

Az ügyben a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege nyomoz.
A rendőrséget délelőtt egy vízvezeték-szerelő hívta fel. Csőtörés volt a házban, be kellett mennie a lakásba, és akkor látta meg a valóságos fegyverraktárt. 

Villejuif, 2017. szeptember 6.Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent

Az épület környékét teljesen lezárta a rendőrség, a közelben a metró sem áll meg, a tűzszerészek még dolgoznak a lakásban.

A robbanószerkezetek között a rendőrök megtalálták a TATP robbanóanyagot is, amit kifejezetten a dzsihadisták használnak.

A francia belügyminiszter levélben köszönte meg a vízvezeték-szerelő állampolgári tisztességét, hogy értesítette a rendőrséget.