Donald Trump, amerikai elnök és felesége Melania egymillió dollárt fordít arra, hogy segítse a Harvey hurrikán károsultjait. Ezt már korábban bejelentették, most megnevezték azta  tucatnyi szervezetet, amely a pénzt kapja.Az elnöki házaspár bejelentése szerint az adományuk nagy része a Vöröskereszthez és az Üdvhadsereghez kerül majd. Mindkét segélyszervezet 300 ezer dollárt kap.

A támogatott szervezetek közé tartoznak gyermekvédő, veterán és keresztény szervezetek is. A pénz Donald Trump magánvagyonából származik.

A Trump házaspárForrás: AFP/Mandel Ngan


"Az elnök és a first lady személyesen láthatták ezen szervezetek egy részének munkáját, amikor meglátogatták a hurrikán túlélőit, az elsőként a helyszínre kiérkezett mentőalakulatok munkatársait, az önkénteseket, a szövetségi, állami és helyi szakembereket.És, mint mondtákbüszkék rá, hogy tovább segíthetik a Texas talpra állítására irányuló erőfeszítéseket – mondta Sarah Sanders, a Fehér Ház szóvivője. Donald Trump augusztus végén jelentette be, hogy egymillió dollárt ajánl fel saját vagyonából a természeti katasztrófa áldozatainak megsegítésére. A szóvivő akkor a sajtó munkatársaitól kért javaslatokat arra, hogy mely szervezetek munkájának támogatására fordítsák az összeget.

.