Lelőttek egy bengáli tigrist Georgiában, mert megszökött a cirkuszból. Az autópályán futkosó tigris halálra rémítette az autósokat és egy kutyát is megkergetett egy közeli településen.

Suzy hat éves volt és az egyik itatás alkalmával szökött meg a cirkuszi kocsiból Atlanta közelében.

A georgiai Henry megye rendőrsége szerint az autósok szerda reggel vették észre a tigrist az autópályán Atlantától délkeletre.

Forrás: robertharding/Louise Murray/Louise Murray

A hatóságok úgy tudják, hogy Suzy a bengáli tigris beszökött egy településre is ahol megkergetett egy kutyát. Ezután a rendőrök lelőtték.

Suzy korábban a Ringling, valamint a Barnum & Bailey cirkuszok fellépője volt. Az állatot az Európában élő gazdájához szállították volna vissza, mivel a Ringling Brothers 146 év után idén megszűnt.

A legendás cirkusz az elmúlt 50 évben tucatnyi amerikai városban 250 millió látogató előtt lépett fel. Egykor német bevándorlók gyermekei alapították, majd a társulat együttműködést kötött a Barnum & Bailey cirkusszal.

Előadásaik elsősorban elefántszámaik révén váltak híressé, ezeket azonban az állatvédők tiltakozása miatt 2016-ban megszűntették.

Idén januárban aztán bejelentették, hogy a növekvő költségek és az elefántmutatványok megszűnése óta csökkenő nézőszám miatt a "világ legnagyobb show-ja" befejezi működését.