Hatan meghaltak, hatalmas vihar volt Toszkánában

Vágólapra másolva!
Hat ember meghalt és négyen eltűntek a toszkánai Livornóra szombat éjszaka lesújtó viharban. A vasárnap is folytatódó rossz idő kritikus helyzetet teremtett Pisában és Rómában is.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI/EPA/Alessio Novi

A nagy erejű vihar vízzel és sárral árasztotta el Livorno városát, több helyen földcsuszamlások voltak.

Négy ember egy földszinti épületrészben volt, amikor a házat víz- és sártenger öntötte el. Mind meghaltak.

A halottak egy család tagjai voltak. Egy férfi a Livorno közeli Monteneróban halt meg, és az olasz katasztrófavédelem jelentése szerint egy hatodik áldozata is van a viharnak. További négy ember eltűnt.

Filippo Nogarin livornói polgármester kritikusnak nevezte a helyzetet, Toszkánában több szakaszon megakadt a vasúti közlekedés, Livorno vasútállomását lezárták a síneket elöntő víz miatt. A vihar nem kímélte Pisát sem. Korábban a szomszédos Liguria tartományon söpört végig a vihar elárasztva Rapallót,

majdnem egész Olaszországban viharriasztás lépett életbe.

Reggel óta zuhog az eső Rómában is, ahol több metróállomást lezártak a beömlő víz miatt.

A hatóságok arra kérték az olasz főváros lakosait, csak szükség esetén hagyják el otthonaikat.

Szombat este elmaradt a Sampdoria-Roma labdarúgó mérkőzés Genova stadionjában, és a vasárnap délutáni Lazio-Milan találkozó kezdését egy órával elhalasztották.

Olaszország nagy részén egész nyáron alig esett az eső, és most a szárazságot heves viharok váltották fel. A Corriere della Sera című napilap vasárnapi elemzése szerint Olaszország kiemelt "áldozata" a globális klímaváltozásnak.