Szélsőséges fegyveresekkel végeztek egyiptomi biztonságiak

MURSZI, Mohamed Esszam el-Erian, a Muzulmán Testvériség iszlamista mozgalom egyik magas rangú tagja perének ítélethirdetésén, amelyet a kairói rendőrakadémia bírósági tárgyalótermében tartanak 2015. április 21-én. Mohamed Murszi megbuktatott iszlamista el
Esszam el-Erian, a Muzulmán Testvériség iszlamista mozgalom egyik magas rangú tagja perének ítélethirdetésén, amelyet a kairói rendőrakadémia bírósági tárgyalótermében tartanak 2015. április 21-én. Mohamed Murszi megbuktatott iszlamista elnököt húsz év szigorított szabadságvesztésre ítélte a kairói büntetőtörvényszék, akit tizennégy társával együtt békés tüntetők meggyilkolásában való részvétel vádjával fogtak perbe. Az ügy 2012 decemberére nyúlik vissza, amikor az akkor hatalmon lévő Murszi elleni többnapos tiltakozó akció erőszakos feloszlatásában tíz ember életét vesztette. (MTI/EPA/Haled el-Fiki) http://www.origo.hu/nagyvilag/20140809-nem-indulhat-a-valasztasokon-a-muzulman-testveriseg.html
Vágólapra másolva!
Tíz feltételezett szélsőséges fegyverest öltek meg az egyiptomi biztonsági erők vasárnap egy rajtaütés közben kezdődött lövöldözésben a főváros, Kairó központjában – közölték biztonsági források.
Vágólapra másolva!

Egyiptomban az iszlamisták elleni küzdelemben a biztonsági erők több száz tagja vesztette életét 2013 óta.

Az mostani akcióban öt rendőr megsebesült, közülük hárman akkor, amikor az egyik fegyveres működésbe hozott egy robbanószerkezetet, hogy megakadályozza a hatóságiak behatolását az épületbe. Két másik rendőr a lövöldözésben sebesült meg.

Esszam el-Erian, a Muzulmán Testvériség iszlamista mozgalom egyik magas rangú tagja perének ítélethirdetésén Forrás: MTI/EPA/Haled El-Fiki

Az egyik forrás tájékoztatása szerint a hatóságokat értesítették a Haszm (Határozottság) elnevezésű csoporthoz köthető személyek rejtekhelyéről.

Egyiptom azzal vádolja a csoportot, hogy kapcsolatban áll a 2013 óta betiltott Muzulmán Testvériséggel, ezt az iszlamista szervezet azonban cáfolja.

Az iszlamista felkelés azt követően robbant ki a Sínai-félsziget északi részén, hogy a hadsereg megdöntötte Mohamed Murszi iszlamista elnök hatalmát. A Haszm számos bíró és rendőr ellen elkövetett merényletért vállalta a felelősséget.