Beismerte egy migráns, hogy megölt és megerőszakolt egy diáklányt

freiburg látképe
Vágólapra másolva!
Egy afgán migráns beismerte a Freiburgban tartott tárgyaláson, hogy megerőszakolt és meggyilkolt egy 19 éves orvostanhallgató lányt. Az jutott eszembe: gyerünk, tedd meg - mondta a bíróságon.
Vágólapra másolva!

Husszein K. a bíróságon elmondta, hogy alkoholt és kábítószert is fogyasztott, amikor a 19 éves lány elbiciklizett mellette. Részletesen elmesélte, hogy

lerángatta a nőt a bicikliről, megerőszakolta, majd öntudatlan állapotban egy folyóba dobta, ahol a diáklány megfulladt.

Vallomásából kiderült, hogy amikor a vízbe dobta, úgy gondolta, hogy a lány már halott, vagyis meg is akarta ölni áldozatát.

- mondta.

Forrás: Ács Gábor

A férfi azt állítja, hogy tavaly ősszel, a gyilkosság idején 18 éves volt, a vádhatóság szerint viszont valójában már a 22 éves kort is betöltötte. Ennek amiatt van jelentősége, hogy 18 éves elkövetőként 15 évet kaphat, amelyet fiatalkorúként kellene leülnie, míg

ha felnőttként tárgyalják az ügyét, akkor élete végéig rács mögé kerülhet egy fegyházban.

Az afgán migráns 2015-ben, papírok nélkül érkezett Németországba. 2013-ban Görögországban már 10 év börtönre ítélték egy fiatal nő elleni erőszak miatt, ám két évvel később feltételesen szabadlábra került, és eltűnt.