Az Iszlám Állam két feltételezett tagját fogták el Berlinben

2017.09.19. 21:47

Elfogták Berlinben az Iszlám Állam terrorszervezet két feltételezett tagját, Irakban elkövetett háborús bűncselekményekkel gyanúsítják őket - közölte kedden a német szövetségi legfőbb ügyészség.

A közlemény szerint a német fővárosban elfogtak és előzetes letartóztatásba helyeztek egy 19 éves és egy 41 éves iraki férfit.

A 19 éves gyanúsított legkésőbb 2014-ben csatlakozott az Iszlám Államhoz a dzsihadisták egykori fellegvárában, Moszulban, és részt vett egy iraki katonatiszt, valamint két síita - az iszlám vallás egyik, az Iszlám Állam által üldözött irányzatához tartozó - nő meggyilkolásában.

A 41 éves gyanúsított ugyancsak részt vett ezekben a bűncselekményekben, és a többi között zsarolásokban is, amelyek a terrorszervezet működésének finanszírozását szolgálták. Ő szintén legkésőbb 2014-ben, Moszulban csatlakozott a dzsihadistákhoz. Miután 2015-ben megérkezett Németországba, megpróbált két irakit beszervezni az Iszlám Államba, egy harmadikat pedig öngyilkos merényletre próbált rávenni. Mindkét gyanúsítottat hétfőn fogták el.