Átvizsgálják a honlapjukat, mert kiderült, hogy egy algoritmusuk segíti a felhasználókat bombakészítéshez alkalmazható alapanyagok beszerzésében.

Napokkal az után, hogy házi készítésű bomba gyúlt lángra a londoni metrón, a Channel 4 brit televízió hírműsora hétfőn közölte, a kereskedő honlapjának algoritmusa olyan cikkeket ajánl fel, amelyeket együtt megvásárolva pokolgép állítható elő.

A legálisan vásárolható alapanyagokat, a "gyakran együtt vásárolt termékek" címszó alatt találták. Más, bombakészítéshez alkalmazott anyagok, köztük golyóscsapágyak, gyújtószerkezetek, távvezérlésű detonátorok szintén kaphatók a honlapon, és néhányat ugyanazon az oldalon árulnak, ahol a vegyi anyagokat.

Az Amazonon árult minden terméknek meg kell felelnie eladási irányelveinknek, és csak olyan termékeket árulunk, amelyek megfelelnek a brit törvényeknek. A közelmúltbeli események fényében felülvizsgáljuk honlapunkat, hogy biztosítsuk, ezeket a termékeket helyénvaló módon áruljuk - közölte az Amazon.

Hozzátették, hogy továbbra is szorosan együttműködnek a rendőrséggel és más hatóságokkal, ha olyan körülmények merülnek fel, amikor segíthetik a nyomozásokat.