Néhány hét leforgása alatt már másodszor érték el heves monszunesőzések Mumbai - az egykori Bombay - városát, időlegesen megbénítva az indiai metropolisz közlekedését, így az iskolákat is zárva kellett tartani szerdán - közölte Vinod Tavdi, Mahárástra szövetségi állam oktatásügyi minisztere.

Több mint 50 járatot kellett más repülőterekre átirányítani a 20 millió lakosával a világ legnagyobb városai közé számító Mumbaiból az elárasztott leszállópályák miatt, de a vasúti közlekedés is részben összeomlott.

Többen meghaltak földcsuszamlásban és házomlásban

Az északnyugat-indiai Szikkim szövetségi államban legkevesebb öt emberéletet követelt egy földcsuszamlás. Legutóbb augusztus 29-én bénították meg viharos esőzések az életet Mumbaiban. Két nappal később pedig egy házomlásban legalább hatan haltak meg és több mint harmincan sérültek meg. Az épület szerkezete vélhetően a vihar miatt gyengült meg.

Úgy tudni, az idei monszunidőszakban már több mint 1700-an estek áldozatul az áradásoknak és földomlásoknak. A dél-ázsiai szubkontinensen a monszunidőszak általában júniustól szeptemberig tart.