Rátámadt egy fiatal nőre, és megerőszakolta egy menedékkérő férfi egy olaszországi migránstáborban - jelentették az olasz hatóságok szerdán.

Az észak-olaszországi Bergamo közelében található Fontanella befogadótáborában egy 20 éves afrikai fiatalember rátámadt egy 26 éves olasz nőre, aki úgynevezett kulturális közvetítőként dolgozott a táborban. A nőt betuszkolta egy illemhelyiségbe, bezárkózott vele, bántalmazta és megerőszakolta.  A kiáltozó nő segítségére a tábor két másik lakója sietett.

Az elkövető kiugrott az ablakon, és elmenekült. A rendőrség nem sokkal később elfogta. A férfi nemrég Sierra Leonéból érkezett Olaszországba, és humanitárius okokból menekültstátust kérelmezett.
A nőt sokkos állapotban kórházba szállították, az orvosok 30 napos kezelést írtak elő.A néhány éve működő fontanellai táborban 32 két menedékkérő tartózkodik.

A bűncselekményt Daniela Santanché, a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) ellenzéki párt képviselője úgy kommentálta, hogy az ilyen migránsok „bűnözők, nem szívesen látottak Olaszországban”. Matteo Salvini, az Északi Liga vezetője Facebook-profilján azt írta, ezeket a migránsokat nem integrálni kell, hanem vegyi kasztráció után kiutasítani Olaszországból, hogy hazájukban kerüljenek börtönbe.

Korábban júniusban egy szenegáli menedékkérő erőszakolt meg egy svéd egyetemista lányt a dél-olaszországi Leccében. Augusztus végén Rimini tengerpartján egy családjával Olaszországban élő 15 és 16 éves marokkói testvérpár, egy 17 éves nigériai, valamint egy 20 éves kongói menekült egy lengyel turistapárt támadott meg, a férfit súlyosan bántalmazták, a nőt csoportosan megerőszakolták. Szeptember 9-én Rómában egy 23 éves bangladesi férfi, aki menekültként tartózkodik Olaszországban, egy finn turistalányt erőszakolt meg.

Olaszországban év eleje óta már több mint 2400 nemi erőszakot követtek el. A felmérések szerint minden tíz erőszakból négyet migránsok követnek el Olaszországban, a többit olaszok.