Ismét emberre támadt az a leopárd, amelyik egyszer már ölt

2017.09.22. 20:52

Gondozójára támadt pénteken a németországi Chemnitz állatkertjében egy leopárd, amely 11 éve megölte akkori gondozóját, egy fiatal nőt.

Az 56 éves férfi, aki 29 éve dolgozik az állatkertben, vagyis rutinos állatgondozónak számít, a nagymacska kifutóját takarította reggel, amikor a 19 éves nőstény rátámadt, és összemarta az arcán. A gondozónak végül sikerült elhárítani a támadást, kimenekülni a kifutóból és bezárni maga mögött az ajtókat.

A férfi nincs életveszélyben

A férfit megműtötték, élete az állatkert szerint nincs veszélyben. Egyelőre nem tudni, hogyan történhetett meg a baleset. Az állatgondozókat munka közben elvileg mindig rács választja el a ragadozóktól.Az incidens miatt délelőtt zárva tartott az állatkert, de később kinyitott. A leopárdtámadás idején még nem voltak látogatók az intézményben.

leopárd (a fotó csak illusztráció)Forrás: --

2006-ban megölte a gondozóját

Ugyanez a nagymacska 2006-ban átharapta gondozója, egy 23 éves nő nyakszirtjét, aki belehalt a sérülésbe. Akkor véletlenül nyitva maradt egy átjáró.
Nem tudni, mi lesz a leopárd sorsa, az agresszív állatot egyelőre elzárják a látogatók elől.

Állatvédők szerint a nagymacskák nem valók állatkertbe

Állatvédők szerint a nagymacskák nem valók állatkertbe, rosszul bírják a fogságot, és minden lehetőséget megragadnak a szabadulásra.

A PETA állatvédő szervezet emlékeztet, hogy 2013-ban a münsteri állatkertben ölte meg gondozóját egy tigris, egy évvel korábban a kölni állatkertben vált ugyancsak tigris áldozatává egy alkalmazott. A PETA adatai szerint a német állatkertekben 2012 eleje óta legalább hét alkalommal tört ki nagymacska a fogságból, legutóbb idén egy hiúz a gelsenkircheni élményparkban.