Új munkatársa van szombattól Tajvan egyik legősibb templomának, a csusani Ce Nan templomnak, a Pepper nevű humanoid robotnak egyik fő feladata, hogy segítsen a templom arculatának modernizálásában, a személyzet munkájának csökkentésében.

Liao Pi-csin, a templom szóvivője elmondta: Változtatni akarunk a templom hagyományos arculatán, és az új technológia segítségével szeretnénk szorosabbra fűzni a kapcsolatot a zarándokokkal 
Az 1,2 méter magas robotba, amelynek mellén egy képernyő van, minden fontos információt betápláltak a vallási intézményről, így idegenvezetőként állhat a látogatók rendelkezésére. Tudását folyamatosan frissítik.

A templomnak évente több mint hétmillió látogatója van. A Pepper nevű humanoid munkába állásától azt remélik, hogy a fiatalabb korosztályt is vonzani fogja a templomba A robot abban is segítheti a személyzetet, hogy elmagyarázza a látogatóknak a templom egyik ősi szokásának, a szerencsepénz kölcsönzésének és visszaadásának rendszerét.

Az Tu Ti Kung kínai földisten és felesége tiszteletére 1745-ben létesített templom "banki szolgáltatása" jól ismert Tajvanon. A hívők 100-600 tajvani dollárt (900-6000 forint) kölcsönözhetnek a templomtól, amelyet egy éven belül kell visszaadniuk. A pénz birtokában, nagyobb szerencse reményében kívánhatnak valamit: jobb munkahelyet, jobb eredményeket az egyetemen, békét a családnak.
Pepper még tenyérolvasásra is képes. Szombaton be is mutatta tudását: a tenyér elemzése alapján mondta meg, hogy milyen korú a látogatója. A robot próbaidős, és a látogatók visszajelzésén múlik, hogy milyen változtatásokat hajtanak végre rendszerében.