Új tanuszodát adtak át Dunakeszin

Vizes vb sajtótájékoztató világbajnokság Dr. Szabó Tünde Margitsziget és a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda fejlesztéseit bemutató sajtótájékoztató
Margitsziget és a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda fejlesztéseit bemutató sajtótájékoztató
Vágólapra másolva!
Új tanuszodát adtak át kedden Dunakeszin. A beruházás 368 millió forintos állami támogatásból valósult meg a fennállásának 40. évfordulóját idén ünneplő városban.
Vágólapra másolva!

Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője a Gérecz Attila sportolóról elnevezett tanuszoda megnyitóján elmondta, hogy a sportlétesítmény a városban és a térségben élő gyerekek úszásoktatását és sportolását fogja biztosítani, megépülésével a Pest megyei település régi álma vált valóra. Az uszoda is része a kormány mindennapi testnevelést támogató törekvéseinek, amelyek a gyermekek egészségét szolgálják.

Dunakeszin iskolaberuházások is megvalósultak, például szeptember elején adtak át egy új, 24 tantermes iskolaépületet és annak sportcsarnokát, ezeket 4,6 milliárd forintos állami támogatásból hozták létre.

Az uszoda a nevét Gérecz Attiláról kapta, aki válogatott öttusázó volt és a korabeli olimpiai keretnek is tagja. Gérecz Attila az '56-os forradalom idején vesztette életét.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár Fotó: Hirling Bálint - Origo

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a kormány elkötelezett a sport mellett, ezért még 2014-ben döntött a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programról, amelynek eredményeként tornaterem-, tanterem- és tanuszoda-beruházásokat valósítanak meg országszerte. A „Minden gyermek tanuljon meg úszni!" kormányzati szándék megvalósítása érdekében az a cél fogalmazódott meg, hogy biztosított legyen a járásonkénti tanuszoda-hozzáférés.

Dióssi Csaba (Fidesz-KDNP) polgármester pedig elmondta, hogy a város történetének 40 éve alatt mindig az ott élők álma és szívügye volt egy uszoda, ígéretek voltak, de a tervet csak most sikerült megvalósítani. Az uszoda falára két márványtáblát tesznek majd, az egyikén annak a helyi lakosnak a neve fog szerepelni, aki több mint 70 millió forintot hagyott a városra az uszoda létrehozására.