Meghalt a rejtélyes gyilkossággal vádolt angol úr özvegye

Vágólapra másolva!
Meghalt Lady Veronica Lucan, a több mint negyven éve nyomtalanul eltűnt, gyilkossággal gyanúsított Lord Lucan özvegye. Az angol lord ügye máig megoldatlan rejtély.
Vágólapra másolva!

Lady Lucan holttestét a család otthonában találta meg a rendőrség. A Scotland Yard szerint a 80 éves özvegy természetes halállal halt.

Férje, Lucan grófja 1974-ben tűnt el, közvetlenül azután, hogy

a család dadusát agyonverték.

Lord Lucan a gyilkosság éjszakáján egy bérelt autóval először egyik barátja dél-angliai házához, majd a közeli Newhaven kikötőjébe ment. A kikötőben már csak kocsiját találták meg a rendőrök, akik az autó

belső terében rengeteg vért találtak.

Azóta senki nem látta - legalábbis hivatalosan. Felesége nem sokkal később azt mondta, hogy eltűnése előtt férje azt mondta neki, a dadát baleset érte, ezért halt meg. Lady Lucan szerint férje Newhavenben felszállt egy kompra, majd a tengerbe vetette magát.

Ezt a sztorit azonban sokan nem hitték és

ma sem hiszik el.

Az annak idején rendkívüli feltűnést keltő eset óta a lordot Franciaországtól Mozambikon, Dél-Afrikán és Indián át Ausztráliáig számtalan alkalommal vélték látni, ám hivatalosan soha nem sikerült bizonyítani, hogy valóban róla van szó.

Az ügy jogi értelemben tavaly véget ért, miután a londoni felsőbíróság végzésére kiállították Lord Lucan halotti bizonyítványát. Ez lehetővé tette, hogy Lucan fia, George Bingham több mint négy évtized után örökölhesse a családi címet. Máig nem lehet tudni, hogy hová tűnt a lord.