A macedóniai helyhatósági választás kampányában egyelőre csak a jobboldali ellenzéknél téma a migránsok betelepítése, a baloldal továbbra is kerüli a kérdést - jelentette az M1 aktuális csatorna tudósítója.

A migráció az egyik fő témája az október 15-ei macedóniai helyhatósági választás kampányának. Míg a baloldali kormány sajtóhírek szerint tíz év alatt 150 ezer bevándorlót telepítene be körülbelül 20 macedón kisvárosba és lebontaná a görög-macedón határon álló kerítést. A jobboldali ellenzék népszavazást rendezne a betelepítésről.

Az M1 aktuális csatorna tudósítójának ismertetése szerint egyelőre csak a jobboldal kampányában téma az illegális bevándorlók betelepítése, a baloldal továbbra is kerüli a kérdést.

Zoran ZaevForrás: AFP//Robert Atanasovski

Egyes elemzők szerint ennek az lehet az oka, hogy a baloldal még nem kapott konkrét utasítást az Európai Uniótól a migránsok betelepítésére vonatkozó terv megvalósítására. Az is lehet, hogy Zoran Zaev miniszterelnök tudja, végre kell hajtania a betelepítést, de ezt felvállalni az önkormányzati választás előtt politikai öngyilkossággal érne fel.