Az afgán biztonsági szolgálat tucatnyi tagja meghalt csütörtökön egy rendőrőrs elleni öngyilkos merényletben a dél-afganisztáni Kandahár tartományban.

Zia Duráni rendőrségi szóvivő szerint a támadó Marúf körzet rendőrparancsnokságánál röpítette magát a levegőbe, gépkocsijában ülve.

Duráni szerint 12-en haltak meg, de egy névtelenül nyilatkozó tisztségviselő 16 halálos áldozatról számolt be. A robbantásnak négy sebesültje is volt, köztük Nadir Hán kerületi rendőrfőnök.
A tálibok jelentkeztek a merénylet elkövetőjeként. Szóvivőjük, Kári Juszuf Ahmadi azt mondta, hogy a biztonsági szolgálat több mint két tucat tagja vesztette életét.

Az afgán védelmi minisztérium csütörtöki jelentésében arról számolt be, hogy 74 fegyveres lázadó – köztük az Iszlám Állam nevű terrorszervezet 11 harcosa – halt meg az afgán erők hadműveleteiben országszerte az elmúlt 24 órában. Öt lázadót őrizetbe vettek, és az afgán erők megsemmisítették az iszlamisták egyik rejtekhelyét és két gépkocsiját. A tárca közleményében nem tért ki a hadsereg veszteségeire.