Hat nap után kivonták a brazil hadsereget a legnagyobb nyomornegyedből

Armed Forces police patrol Rocinha favela in Sao Conrado, south zone of Rio de Janeiro, on Tuesday morning: the Military Police is again conducting
Armed Forces police patrol the Rocinha favela in Sao Conrado, south zone of Rio de Janeiro, on Tuesday morning. The Military Police is again conducting a community operation in search of the chief of traffic Rogerio 157 and its allies involved in the latest clashes in the region. Photo: WILTON JUNIOR/ESTADAO CONTEUDO
Vágólapra másolva!
Kivonták a hadsereget pénteken Brazília legnagyobb nyomornegyedéből, a Rio de Janeiróban található Rocinha favelából, amelyet hat napon keresztül tartott megszállva, hogy véget vessen a kábítószerbandák és a rendőrség közötti összecsapásoknak - közölték a hatóságok.
Vágólapra másolva!

Raul Jungmann védelmi miniszter számolt be arról, hogy tízezer katonát és tíz páncélozott járművet vontak vissza a nyomornegyedből, ahol sorozatos összetűzésekben négy ember meghalt. A területet sikerült stabilizálni, a katonák teljesítették feladatukat, és távoznak - közölte.

A katonák kivonása után a rendőrség egy előretolt bázist hozott létre Rocinha nyomornegyedben, és folytatja műveleteit a kábítószeres bandák ellen.

Rendet tettek Forrás: AFP/Agencia Estado/Wilton Junior

Luiz Fernando Pezao, Rio de Janiero kormányzója azt követően kérte a hadsereg bevetését, hogy szeptember 17-én heves harcok robbantak ki két rivális banda között. Az eltelt egy hétben a hadsereg 24 embert vett őrizetbe és nagy mennyiségben foglalt le fegyvert.