Tunéziai útlevele volt a marseille-i muszlim terroristának

Marseille, 2017. október 1. HElyszínelők egy holttest mellett a dél-franciaországi Marseille főpályaudvaránál 2017. október 1-jén, miután a hatóságok lelőttek egy késes támadót. Az elkövető két embert halálosan megsebesített. (MTI/AP/Claude Paris)
Vágólapra másolva!
Hét különböző név alatt szerepelt kisebb bűncselekmények miatt a francia rendőrség nyilvántartásában az a muszlim terrorista, aki vasárnap a dél-franciaországi Marseille főpályaudvarán késsel megölt két fiatal nőt. Aztán a terrorelhárító katonák lelőtték.
Vágólapra másolva!

Francois Molins párizsi főügyész hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta:

a támadónak legutóbb pénteken volt dolga a rendőrséggel,

amikor Lyonban bolti lopáson kapták és őrizetbe vették, majd másnap szabadon engedték.

Kihallgatásán tunéziai útlevéllel igazolta magát

Akkor egy 2014-ben Ahmed H. névre kiállított tunéziai útlevéllel igazolta magát, azt állította, hogy

1987-ben született, elvált, munkanélküli, hajléktalan, rendszeres kábítószer-fogyasztó és szobafestésből tartja fenn magát.

Helyszínelők egy holttest mellett a dél-franciaországi Marseille főpályaudvaránál 2017. október 1-jén, miután a hatóságok lelőttek egy késes támadót. Az elkövető két embert megölt. Forrás: MTI/AP/Claude Paris

Az útlevél tulajdonosát soha nem ítélték el, nem szerepelt semmilyen rendőrségi nyilvántartásban, így gyanús, hogy hamis. Ezt a rendőrség még vizsgálja.

A támadótól 2005 óta hét alkalommal vettek ujjlenyomatot kisebb bűncselekmények miatt a

francia rendőrök különböző dél-franciaországi városokban és mindig más nevet mondott. Ennek ellenére úgy tűnik, nem lett gyanús, a titkosszolgálatok nyilvántartásában sem szerepelt radikális iszlamistaként.

Katonák járőröznek a dél-franciaországi Marseille főpályaudvaránál 2017. október 2-án. Forrás: MTI/EPA/Sebastien Nogier

Két nőt halálra késelt a pályaudvaron

Vasárnap késsel támadt a dél-franciaországi Marseille főpályaudvarán az utasokra egy muszlim terrorista, két nőt megölt. Többen megsérültek. A terroristát a katonák lelőtték. Az Iszlám Állam terrorszervezet a szócsövének számító Aamák hírügynökségen reklámozta magát a támadás elkövetőjeként - jelentette a szélsőséges szervezetek honlapjait figyelő SITE amerikai hírszerző csoport.