Nincs magyar áldozat Las Vegasban és Edmontonban

2017.10.02. 16:31

Megdöbbentőnek nevezte az utóbbi napok észak-amerikai erőszakhullámát az M1 aktuális csatornának nyilatkozva hétfőn a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter közölte, a helyi hatóságok tájékoztatása szerint egyik támadásnak sincs magyar érintettje.

A magyar diplomácia vezetője a kormány nevében részvétét fejezte ki az Egyesült Államoknak és Kanadának a terrorakciók miatt. 

Függetlenül a motivációtól, valamint az elkövetők személyétől, a magyar kormány határozottan elítéli a terrorizmus minden formáját  – mondta Szijjártó Péter, hangsúlyozva, Magyarország továbbra is együttműködik mindkét állammal a terrorizmus elleni globális harcban.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart hivatalában 2017. szeptember 4-én. MTI Fotó: Illyés TiborForrás: MTI/Illyés Tibor

Egy fegyveres ámokfutó ötvennél több embert megölt, és több mint ötszázat megsebesített az egyesült államokbeli Las Vegasban vasárnap este, egy countrykoncert végén. A támadást elkövető férfi még a rendőrség kiérkezése előtt végzett magával.

A kanadai Edmontonban elgázolt, valamint megkéselt egy rendőrt egy férfi, majd elmenekült, később autós üldözés után elfogták. A támadást a rendőrség közlése szerint egy szomáliai menedékkérő követte el.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK